Ben je al een tijd op zoek naar een onderhoudsmonteur voor je bedrijf, dan is de kans vrij groot dat je op de manier waarop je nu zoekt, ook over een aantal maanden niemand gaat vinden. Ondanks het feit dat het aantal vacatures onderhoudsmonteur groter is dan de beschikbaarheid, zijn er wel degelijk enkele handige tips waarmee jij de krenten uit de pap kunt zien te vissen. Want op het moment dat je het persoonlijk biedt  wat ze vragen, dan is de kans vrij groot dat ze wel toehappen. Uiteraard zijn er grenzen, maar ondercapaciteit kost vaak veel meer geld dan het salaris van een goede onderhoudsmonteur. Om ervoor te zorgen dat het vinden van een goede monteur geen enkel probleem meer is, hebben we een aantal handige tips voor je.

Goed personeel is schaars

Vinden van goed personeel blijft een uitdaging. Of je nu op zoek bent naar een goede timmerman, schilder of metselaar. Allemaal zijn ze lastig te vinden. Dit geldt ook voor monteurs. Waar je vroeger verschillende vacatures onderhoudsmonteur zo wist te vervullen, mag je vandaag de dag blij zijn dat er misschien één of maximaal twee personen reageren. Daarbij moet je je vaak ook nog maar afvragen welke capaciteiten ze hebben. Want laten we eerlijk zijn, op het moment dat je nu nog bij de deur zit, dan zul je haast denken dat er iets aan de hand is. Wanneer je als bedrijf wilt groeien, is goed personeel dus ontzettend belangrijk. Maar hoe zorg je er nu voor dat mensen voor jou willen werken en niet voor de concurrent een paar kilometer verderop?

Zorg dat niets ze in de weg staat om voor jou te gaan werken

Eén van de belangrijkste dingen die ervoor kunnen zorgen dat mensen wel reageren op je uitstaande vacatures, is omdat de tekst niet goed is. Dit klinkt misschien heel onlogisch, want je hebt er immers toch goed over nagedacht. Wat je vaak ziet, is dat mensen het vervelend vinden wanneer er allerlei onduidelijkheden in staan. Bijvoorbeeld het salaris. Er wordt dan vaak aangegeven dat het marktconform is, maar waar is dit op gebaseerd? Kom met cijfers. Ook is het daarnaast van belang dat je meer geeft dan een ander bedrijf. Dat hoeft niet altijd in salaris te zijn, maar bijvoorbeeld wel in vrije dagen, verantwoordelijkheid en dus ook beslissingsbevoegdheid. Veel mensen hechten namelijk veel meer waarde aan verantwoordelijkheid en een stukje status, dan dat ze er iedere maand wat geld bij krijgen.

Schakel een bureau in

Vooral wanneer je een kleiner bedrijf bent, is het vaak niet verstandig om een eigen HR afdeling op te tuigen. Wanneer je dan op zoek bent naar personeel, kun je hier beter een extern bureau zoals https://www.wr.nl/ voor inschakelen die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste mensen bij een bepaalde functie. Al jarenlang hebben ze de kennis en ervaring van de recruitment wereld, waardoor het voor deze mensen een stuk eenvoudiger is om iemand te vinden die jij zoekt!