Speelplaats in Rijnhuizen

Rijnhuizen biedt volop ruimte aan gezinnen met jonge of wat oudere kinderen. Belangrijk in een woonwijk als deze is dan wel dat, zowel de allerjongsten als de wat grotere kinderen veilig en plezierig moeten kunnen spelen. Daarvan zijn de vormgevers van deze plezierige woonwijk zich terdege bewust geweest bij de ontwikkeling van alle plannen. In deze levendige, groene wijk zijn er bewust speelplaatsen gecreëerd voor de allerjongsten en hun iets oudere broertjes, zusjes en buurtgenootjes.

De sfeer in Rijnhuizen is heel ontspannen en groen, omdat er vooral voor hout gekozen is bij de vormgeving van de speelruimtes. Houten objecten, houten klimrekken, houten evenwichtsbalken, alle klimtoestellen zien er natuurlijk uit en vallen daardoor weg in de groene ruimte waar de speeltoestellen zich bevinden. De ruime grasvlaktes omzoomd door bomen en struiken ogen aangenaam, een plezierige plek voor kinderen om te spelen en te ontspannen met vriendjes uit de wijk.

Speelplaats

Speelplaatsen in het groen

Speelplaatsen in een woonwijk hebben meerdere functies. Kinderen moeten zich lekker uit kunnen leven op de geplaatste speeltoestellen, maar ook moet er ruimte zijn voor eigen spel. Kinderen moeten lekker achter een bal aan kunnen rennen, tikkertje en verstoppertje kunnen spelen, hutten bouwen in de zomer, picknicken met vriendjes en vriendinnetjes op het gras. Dus niet alleen speelplaatsen die voorzien zijn van speeltoestellen, ook open ruimtes zijn belangrijke speelplaatsen voor jonge kinderen.

Speelplaatsen in het groen
Speelplaatsen
Speelplaats

In Rijnhuizen zijn dergelijke groenplekken aanwezig, aan alles is gedacht. De woonwijk biedt mogelijkheden voor jong en oud. Naast spelen op de daarvoor bestemde speelplaatsen is er op landgoed Rijnhuizen ruimte om te spelen, te wandelen, te genieten van de prachtige oude bomen, bloemen, vogels… Plezier beleven in de natuur, een speurtocht houden in het prachtige park rond het kasteel. Speelplaatsen te over voor iedereen direct naast eigen deur.

kasteel Rijnhuizen

 

Daarnaast biedt het sfeervolle restaurant Céline in het hoofdgebouw ruimte aan gasten voor bruiloften en partijen. Ook kan er vergaderd worden en vinden er wijnproeverijen plaats. Men zou dit een speelplaats voor volwassenen kunnen noemen, die jong van geest zijn gebleven. Het maakt woonwijk Rijnhuizen veelzijdig, er valt veel te ondernemen en te genieten in deze mooie, groene woonwijk. De bewoners zouden hierdoor bijna vergeten dat ze in het hart van een nieuwbouwstad wonen.

 

Fort Jutphaas

Een opvallende historische plek, in de buurt van kasteel Rijnhuizen, is Fort Jutphaas. Hogere wallen begroeid met gras omringen de fortgracht, de toegangsbrug en het oude hoofdgebouw. Om het fort heen liggen diverse groene zones met diverse bestemmingen. Zo zijn er tuinen, moestuinen, weitjes waar de Nieuwegeinse schaapskudde het gras kort houdt, maar ook zijn er bijenhouders actief en gebruikt de scouting een deel van de ruimte rondom het fort als speelplaats.

speelplaats