Bezienswaardigheden

Vermaak in Rijnhuizen

Op deze website is de veelzijdigheid van woonwijk Rijnhuizen al enigszins ter sprake gekomen. Naast de veelzijdige bouw van appartementen, eengezinswoningen, duurzame woningen, half vrijstaande- en vrijstaande villa’s is er veel te doen in Rijnhuizen. Je hoeft de wijk niet uit voor vermaak.

Het Merwedekanaal nodigt uit om te varen, te zwemmen of te vissen. Vader en zoon samen aan de waterkant, hengelend naar een vis voor op de barbecue, terwijl moeder en dochter een mooi boeket bloemen plukken op landgoed Rijnhuizen. En natuurlijk zijn er ook sportlocaties in de wijk te vinden voor de actieve bewoners. Zo kun je tennissen bij tennisvereniging Rijnhuyse of actief bezig zijn op sportcomplex Rijnhuizen, die twee zand ingestrooide kunstgrasvelden bezitten.

varen
Restaurant

Restaurant Céline nodigt uit voor een romantische avond uit eten, 5, 6, 7 of zelfs 8 gangen, aangevuld met heerlijke wijnen op een warme zomeravond in het fort.

Nieuwegein, nieuwbouwstad met veel historie

Een terrasje pakken, eten in Fort Jutphaas of bij kasteel Rijnhuizen, wandelen, fietsen, zwemmen, varen, sporten en spelen, het kan allemaal in deze gezellige wijk. Als dat niet genoeg is, kun je uitwijken naar andere delen van de stad. Nieuwegein is een moderne middelgrote stad met heel veel faciliteiten voor jong en oud.

sporten
Kerst
fietsen

 Er zijn heel veel leuke horecagelegenheden. Vreeswijk, vroeger een levendig schippersdorp, is nu de oudste wijk van Nieuwegein. Vreeswijk, een wijk met een lange geschiedenis, liggend aan de Lek. Hier zijn gezellige restaurants te vinden in prachtige oude panden. Ook worden hier veel festiviteiten georganiseerd waaronder de traditionele kaarsjesavond vlak voor Kerst. Verder kun je de Museumwerf Vreeswijk bezoeken. Daar krijg je een boeiend inkijkje in de wereld van de binnenvaart van vroeger. In museum Warsenhoeck kun je meer zien over de geschiedenis van Nieuwegein, een nieuwbouwstad met veel geschiedenis.

Een bruisende omgeving

Ben je van plan je in woonwijk Rijnhuizen te settelen? Dan hoef je je niet te vervelen. Voor jong en oud is er van alles te doen in de wijk en in de omgeving. Zwembad Merwestein ligt pal naast de wijk, je kunt je op laten sluiten met vrienden of familie in een escaperoom of je bezoekt het Natuurkwartier, een groen gebied, waar je kunt ontdekken hoe planten en dieren in de omgeving leven. Ook vindt je daar de Poldermolen, het milieu educatiecentrum, een kinderboerderij en een biologische proeftuin.

Als je dat allemaal gezien hebt, kun je je op Utrecht storten. Zelfs per fiets snel bereikbaar, ligt het letterlijk om de hoek van Rijnhuizen. Uitgaan, winkelen, musea bezoeken, sportactiviteiten, de universiteit, de ijsbaan, kajakken over de grachten of over het Merwedekanaal terug naar huis. Heerlijk rustig wonen in Rijnhuizen met volop leven om je heen.

Een bruisende omgeving