Wonen in Rijnhuizen

Groen wonen

De transitie van kantoorwijk Rijnhuizen naar woonwijk Rijnhuizen in een historische deel van Nieuwegein is een bijzonder proces. Kantoorpanden maken plaats voor luxe, duurzame appartementen die goed geïsoleerd zijn en gebruik maken van zonnepanelen en een warmtepomp, waardoor de gebruikerskosten laag zullen blijven.

Een ideale plek voor mensen die ‘groen’ willen wonen. Zowel figuurlijk als letterlijk, want op landgoed Rijnhuizen worden vrijstaande- en twee-onder-een kap villa’s gerealiseerd, die in een oase van groen komen te liggen. Ruime kavels, rust en ruimte om je heen, op landgoed Rijnhuizen is het vorstelijk wonen.

Groen wonen in Rijnhuizen
Groen wonen in Rijnhuizen

Resideren in stijl. De woningen die gebouwd worden, zullen passen bij de sfeer van het historische landgoed, waardoor de nostalgische sfeer bewaard blijft. Wonen in woningen met klinkende namen als het Paviljoen, de Poortwoning, de Rentmeesterwoning, het Koetshuis, het Theehuis, de Orangerie en de Schuurwoningen. Terug in de tijd naast kasteel Rijnhuizen.

Landgoed Rijnhuizen, project De Boskamer

Landgoed Rijnhuizen is uitgestrekt, een groene oase midden in nieuwbouwstad Nieuwegein. Dit prachtige park stamt uit de 17e eeuw, het kasteel zelf is al veel ouder. Al in 1400 werd de houten vesting vervangen door een vierkante woontoren. Het werd in de Gouden Eeuw verbouwd tot wat het nu is. Een kasteel met een exclusief interieur, met prachtige wandschilderingen die van grote culturele waarde zijn. Marmeren vloeren, ornamentenplafonds, een kasteel met een sterk historisch karakter, omringt door een slotgracht en eeuwenoud groen.

Landgoed Rijnhuizen
Rijnhuizen
project De Boskamer

 Het park is gemoderniseerd in de 19e eeuw, je vindt er oude bomen en speelse waterpartijen. Wonen in project De Boskamer, dat op Landgoed Rijnhuizen gerealiseerd wordt is permanent een feestje. De bewoners van de vrijstaande en twee-onder-een kap villa’s vinden rust, ruimte, vrijheid en groen direct onder de rook van Utrecht, centraal gelegen in het midden van het land.

Project Rijnfort, eengezinswoningen en appartementen

Woonwijk Rijn huizen bestaat niet alleen uit villa’s en duurzame appartementen. Aan de entree van deze transformerende kantorenwijk staan appartementen en eengezinswoningen waar je je vrij op in kan schrijven. Dit mooie project bestaat uit drie deel projecten. In alle woningen en appartementen kun je je eigen keuken samenstellen.

Rijnfort/Schild is vooral interessant voor starters en beleggers. Het project bestaat uit 80 appartementen met een oppervlakte van 65 m² tot 91 m². Alle appartementen hebben een eigen parkeerplaats en berging. Daarnaast is er een eigen balkon of tuin.

Project Rijnfort

Rijnfort/Veste bestaat uit grotere appartementen met een woonoppervlakte van 96 m² tot 188 m² met eigen parkeerplaats of garagebox, berging en ruime tuin of balkon.

Rijnfort/Huis bestaat uit 11 woningen met drie woonlagen, oppervlakte in totaal 158 m2. Ideaal als je van ruimte houdt. Deze woningen hebben een garagebox en een parkeerplaats.