Waarschijnlijk de belangrijkste beslissing waar u in uw leven voor komt te staan, is het verkopen van uw oude bedrijfspand. Voor veel mensen is dit waarschijnlijk de grootste financiële beslissing die ze ooit zullen nemen en het kiezen van de juiste koper voor uw bedrijf kan een ontmoedigende taak zijn. Het verkopen van uw bedrijfspand kan een lastige opgave zijn. Maar met veel van het werk dat al is gedaan, kunt u zich concentreren op waar u op moet letten en welke overwegingen u moet maken bij de verkoop van uw bedrijfspand.

  1. Zelf een bedrijfspand verkopen of een makelaar inschakelen?

Dit is een vraag die veel mensen zich stellen als ze overwegen een huis of gebouw te kopen. Nederland ziet een stijging van het aantal woningen en gebouwen dat door particulieren wordt verkocht, dit bespaart niet alleen kosten, maar bespaart ook tijd en gedoe. Wanneer u een huis of gebouw in Nederland koopt, kunt u deze ofwel via een tussenpersoon verkopen, ofwel rechtstreeks aan iemand anders. Het is aan jou of je degene wilt zijn die alles van begin tot eind regelt of dat je iemand anders wilt inhuren voor die klus. Het verkopen van bedrijfspanden is een ingewikkeld proces, maar er zijn mensen die dit proces veel eenvoudiger hebben gemaakt. Damborg biedt ondernemers een gemakkelijke manier om hun eigen bedrijfspand te vinden, te kopen en te verkopen.

  1. Zelfs foto’s maken of een fotograaf inhuren?

Het is een veel voorkomende vraag die veel mensen zichzelf stellen als ze eraan denken hun werk te verkopen. Moet u delen van de verkoop in eigen hand houden of moet u dit overlaten aan een professional? Als u besluit een deel van de verkoop in eigen handen te houden, kan het zijn dat de professionele fotograaf te lang over het project doet en niet op tijd levert. Aan de andere kant, als je veel geld en tijd beschikbaar hebt, is de kans groot dat je foto’s van betere kwaliteit krijgt van een professional. Wanneer u besluit uw foto’s professioneel te laten maken, zorg er dan voor dat de omgeving zo schoon en netjes mogelijk is. De fotograaf zal met een minimale hoeveelheid ruimte moeten werken om een professioneel beeld te creëren. Buiten fotograferen op een heldere, zonnige dag is altijd de beste optie, omdat je met natuurlijk licht de meeste controle over je foto’s hebt. Zelfs als het bewolkt en niet zo helder is, zijn er nog steeds mogelijkheden om buiten foto’s te maken.

  1. Hoe bereken je de vraagprijs?

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het bepalen van je vraagprijs. De eerste is dat de vraagprijs realistisch moet zijn. Het moet passen bij wat uw product of dienst waard is. Om de vraagprijs te bepalen, moet u rekening houden met de kosten van het produceren en vermarkten van uw product of dienst. U moet ook rekening houden met overheadkosten zoals huur, nutsvoorzieningen en personeelslonen. Het laatste waar u rekening mee moet houden bij het bepalen van uw vraagprijs, is hoeveel andere mensen vragen voor vergelijkbare producten en diensten in het gebied.

  1. Een goed energielabel is belangrijk

Het energielabel is een manier om het voor consumenten gemakkelijker te maken een weloverwogen beslissing te nemen over het energieverbruik van een product of dienst. Het label is ook goed voor bedrijven, omdat het hen helpt te weten hoe hun bedrijfspand presteert en wat ze kunnen verbeteren. Het label wordt in drie stappen berekend: ten eerste wordt het totale energieverbruik van het gebouw berekend op basis van de grootte en het type verwarmingssysteem dat wordt gebruikt; ten tweede worden de CO2-emissies berekend op basis van hun intensiteit; ten derde houdt een formule rekening met andere factoren zoals weersomstandigheden en bezettingsgraden. De Europese Commissie heeft de invoering aangekondigd van verplichte energielabels op gebouwen om consumenten te helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen over de huizen die ze kopen. De labels worden vanaf 2020 tot en met 2023 gefaseerd ingevoerd, waarbij op 1 januari 2020 een nieuwe regeling wordt ingevoerd. Een van de redenen waarom ze meer betalen voor een huis dat ze kopen, is om de winst te verhogen wanneer ze verkopen. Een manier om een nog hogere verkoopprijs te krijgen, is door te investeren in energiebesparende maatregelen zoals isolatie voordat u een woning koopt.