Ben jij ook zo iemand die graag een persoonlijke touch aan zijn interieur geeft? Iemand die niet terugdeinst voor een beetje creativiteit en originaliteit in huis? Dan heb ik de perfecte tip voor je: lampenkappen op maat! Ja, je hoort het goed. Waarom zou je genoegen nemen met standaard lampenkappen als je iets kunt hebben dat echt bij jou en je woonstijl past?

Hoe begin je eraan?

Het idee van lampenkappen op maat klinkt misschien als een grote onderneming, maar eigenlijk is het verrassend eenvoudig om te starten. Het begint allemaal met inspiratie. Blader door tijdschriften, struin Pinterest af of laat je inspireren door de natuur om buiten rond te kijken. Wat spreekt jou aan in kleuren, texturen en vormen? Houd er rekening mee dat de sfeer in een ruimte enorm beïnvloed kan worden door de verlichting.

Materiaalkeuze is key

Nu denk je waarschijnlijk: “Maar wat voor materialen moet ik dan kiezen?” Nou, hier komt het leuke gedeelte. De mogelijkheden zijn praktisch eindeloos. Van zacht zijde tot robuust leer, van fijn linnen tot transparant glas – elke materiaalkeuze vertelt weer een ander verhaal binnen jouw interieur. Bedenk dus goed wat voor uitstraling jij wilt creëren met jouw www.regina-lampenkappen.nl.

Persoonlijke twist

Eigenheid staat centraal bij lampenkappen op maat maken. Dus nadat je hebt besloten over materialen en designs, is het tijd om na te denken over die extra persoonlijke touch die jouw lamp uniek zal maken. Misschien een print van jullie favoriete vakantiefoto of juist een stofpatroon dat perfect matcht bij de bank; dit is hét moment om creatief los te gaan.

Vergeet functie niet

Bij al deze focus op esthetiek zou men echter haast de functionele kant uit het oog kunnen verliezen – maar doe dat vooral niet! Afmetingen spelen uiteraard ook een rol; meet daarom eerst goed de maten waarbinnen gewerkt kan worden voordat definitieve keuzes worden gemaakt qua design en materiaal.

Tot slot wil ik nog even benadrukken hoe belangrijk lichtbronnen zelf ook zijn bij custom made lampenschermen – experimenteer met verschillende soorten peertjes om precies die ambiance te treffen waarop jij gehoopt had.