Wanneer je een woning gaat inrichten voor senioren hou je met hele andere dingen rekening. Een complete keuken van Anselm Oome is ideaal. Zij kunnen de keuken op maat maken. Dit is ideaal wanneer jij een seniorenwoning moet inrichten. Zo kunnen de senioren altijd nog bij hun kastjes. Er zijn nog meer toevoegingen die je kan doen voor senioren om het hen makkelijker te maken. Lees het artikel verder voor een aantal tips bij het inrichten van een seniorenhuis.

Alles op een prettige hoogte hebben

Het kan voor sommige mensen lastiger worden om uit te rekken en dus bij de hogere kastjes te komen. Juist daarom is het belangrijk om alles op een prettige hoogte te maken. Dit kan ideaal zijn voor ouderen, maar ook voor mensen met een beperking. Zo voorkom je dat zij problemen ervaren in hun eigen woning. Spullen op een lagere hoogte kunnen ook ongelukken voorkomen. Spullen op maat zijn dan ideaal. 

Lichtknoppen lager zetten

In een seniorenwoning is het alsnog van belang dat er genoeg lichtinval in de woning komt. Het lichtinval zorgt voor rust en natuurlijk dat je alles beter ziet. Zo hoef je minder snel jouw lampen aan te zetten. Lichtinval verhoogt dus het wooncomfort. Het is daarom ook belangrijk dat de lichtknopjes op een prettige hoogte zit. Zo kunnen de senioren de lampen toch gemakkelijk en zelf in de avonden aan doen. 

Meubels op maat

Het is voor de senioren makkelijk om bij meubels te komen die op maat zijn gemaakt. Zo voorkom je ongelukken en kunnen ze nog in hun eigen woning leven. Een ander voordeel van meubels op maat is dat je zelf kunt bepalen hoe de opbergruimtes er in jouw kastje eruit komen te zien. Genoeg opbergruimte is heel prettig. Minder troep en zo blijft jouw woning heerlijk opgeruimd. Een keuken op maat is ideaal voor de senioren. Zij komen zo makkelijker bij alle spullen en zo wordt het koken prettiger. Dit is ook zo met een kledingkast. Met een kledingkast op maat bepaal je ook zelf waar je jouw opbergruimte wilt hebben. Op deze manier weet je zeker dat jij altijd bij jouw spullen kan. 

Een traplift

Veel ouderen ervaren problemen wanneer ze de trap op moeten komen om bij hun slaapkamer te komen. Dit is natuurlijk heel vervelend. Het is niet voor iedereen mogelijk om op de benedenverdieping te slapen, dan is het wel zo prettig dat ze gewoon bij hun eigen bed kunnen komen zonder problemen. Een traplift kan een enorme opluchting zijn in een huis voor senioren. Door de traplift kan je langer in jouw eigen woning blijven wonen wanneer je bijvoorbeeld slecht te been bent.