Woon jij in een oud huis of wil je gewoon een beetje een retro-stijl in je huis creëren? Dan is het tijd om oude deuren te herontdekken! Oude deuren zijn niet alleen prachtig om te zien, maar voegen ook nog eens een vleugje geschiedenis en karakter toe aan je huis. En het beste van alles is dat er zoveel verschillende soorten oude deuren zijn om uit te kiezen.

In dit blog gaan we dieper in op het gebruik van oude deuren die de bedrijven aanbieden zoals destijdsch.nl. Van antieke tot rustieke deuren, we hebben alle informatie die je nodig hebt om de perfecte oude deur te vinden voor jouw interieur. Laten we dus de geschiedenis induiken en ontdekken welke oude deuren bij jouw stijl passen!

1. Antieke deuren

Antieke deuren zijn de ultieme toevoeging aan klassieke interieurs. Deze deuren worden vaak gevonden in oude huizen en gebouwen en zijn meestal gemaakt van hardhout. Ze variëren van Victoriaanse deuren uit de 19e eeuw tot Georgische deuren uit de 18e eeuw. Antieke deuren zijn verfijnd en elegant en kunnen je huis werkelijk in een museum doen veranderen!

2. Rustieke deuren

Rustieke deuren zijn perfect voor als je een landelijke of bohemian stijl in je huis wilt creëren. Deze deuren ademen een warme en gezellige sfeer uit en zijn vaak te vinden op boerderijen en landelijke woningen. Rustieke deuren zijn gemaakt van robuust hout en hebben vaak een verweerde uitstraling. Dit geeft je huis tropische vibes en een beetje nostalgie.

3. Gepatineerde deuren

Gepatineerde deuren zijn oude deuren die je zelf een verouderde uitstraling kan geven. Ze zijn perfect voor degenen die van een afgewerkt look houden, maar toch een vleugje vintage willen toevoegen. Het beste van deze deuren is dat je ze zelf kunt schuren, schilderen of vervagen voor het perfecte gepatineerde effect.

4. Repurposed deuren

Ben je een creatief persoon? Dan zijn repurposed deuren iets voor jou. Deze deuren zijn eigenlijk oude deuren die zijn omgebouwd voor nieuwe doeleinden, zoals tafels, kasten of een uniek decor voor aan je muur. Het is een geweldige manier om oude deuren een nieuw leven te geven en je huis er opvallend uit te laten zien!

5. Retro gebogen deuren

Als laatste, maar zeker niet als minste, hebben we de retro gebogen deuren. Deze zijn gemaakt in de jaren 50 en 60 en hebben een onderscheidende kromming aan de bovenkant. Ze zijn ideaal voor het creëren van een authentiek vintage gevoel in je huis, vaak gebruikt in zeer moderne huizen om de inrichting te doorbreken. Gebogen deuren hebben getemperde glazen ramen, waardoor ze handig zijn om te gebruiken als roomdivider en zo je huis meer karakter geven.

 

Als je oude deuren in je zestiger interieur verweeft, krijgt je huis meer karakter en worden deuren niet langer gezien als een simpele toegang tot een andere kamer. Van antieke tot rustieke deuren, retro of gepatineerde gebogen deuren, er is zoveel keuze! We hopen dat we je inspiratie hebben gegeven om je op weg te helpen bij het vinden van de perfecte oude deur voor jouw huis. De keuze is aan jou, maar onthoud dat oude deuren prachtige eyecatchers zijn die stijl en persoonlijkheid aan elke kamer toevoegen.

Als je interesse hebt shop hier