Mozaïektegels zijn de kers op de taart van jouw badkamer. Daarmee creëer je namelijk heel gemakkelijk een accent, waardoor je de hele ruimte opfleurt. Overweeg jij mozaïektegels voor jouw badkamer, maar ben je eerst nog op zoek naar meer informatie en inspiratie? Wij hebben hieronder alles voor je op een rij gezet! Lees daarom snel verder en ontdek alle voordelen en mogelijkheden van mozaïektegels in jouw badkamer.

Mozaïektegels voor jouw droomhuis

Mozaïek bestaat al honderden jaren. Het concept is daarbij hetzelfde gebleven: kleine tegels op matten, beschikbaar in diverse tinten. Toch is het uiterlijk van mozaïek flink veranderd de afgelopen jaren. Inmiddels zijn de tegels in alle denkbare vormen en kleuren beschikbaar. Van trendy pasteltinten tot aan chique metallic-kleuren – alles is mogelijk. We zien mozaïektegels vaak in de badkamer, keuken of het zwembad, maar eigenlijk kan mozaïek op elke plek in huis toegepast worden. Denk bijvoorbeeld ook eens aan de hal, woonkamer of zelfs buiten, eventueel op de vloer!

Voordelen mozaïektegels badkamer

Mozaïektegels worden dus vaak toegepast in de badkamer. En met goede reden, want mozaïek is heel geschikt voor deze ruimte in huis. Deze tegels zijn uiteraard bestand tegen vocht en kunnen op heel veel plekken in de badkamer verwerkt worden. Denk daarbij aan de wanden achter het meubel, toilet of in de inloopdouche, maar ook op de badkamervloer. Mozaïektegels zijn namelijk ook beschikbaar met een matte finish, waardoor je niet snel zult uitglijden op de natte vloer. Daarnaast is mozaïek vrij gemakkelijk te verwerken én te onderhouden in de badkamer.

Mozaïek voor elke badkamerstijl

Mozaïektegel badkamers zijn er in allerlei soorten en maten. Van speels hexagon tot aan klassieke vierkante mozaïek – alle toegankelijke tegelvormen zijn beschikbaar. Ook qua kleur en afwerking kun je alle kanten op. Mozaïek is bijvoorbeeld beschikbaar in allerlei zachte pasteltinten, maar ook in echte knalkleuren. Meer inspiratie opdoen? Bekijk dan eens het aanbod van mozaiektegelwinkel.nl! Daar vind je bijna driehonderd soorten mozaïektegels, die bijna allemaal geschikt zijn voor de badkamer. Onze persoonlijke favoriet is de kitkat. Een strakke tegel, beschikbaar in diverse sprekende kleuren.

Onderhoud mozaïek in de badkamer

Als jij een keuze hebt kunnen maken, wil je de mozaïektegels in jouw badkamer natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Goed onderhoud is dus belangrijk. In principe onderhoud je mozaïektegels op dezelfde manier als andere tegels. Gebruik bij voorkeur natuurlijke schoonmaakmiddelen, zoals groene zeep. Reinigingsproducten met zuur kun je beter vermijden. Ook het gebruik van stalen schoonmaakborstels raden we af. Tot slot is het belangrijk dat je de mozaïektegels altijd goed droog maakt, zodat vuil en kalk niet de voegen in kan trekken.