Als je in een modern appartement of luxe villa komt te wonen, wil je natuurlijk dat de badkamer helemaal past bij de stijl van de rest van het huis. Kies in dat geval voor eigentijdse kleuren en materialen, zoals een gun metal kraan of een glazen bad als eye-catcher. Een moderne badkamertrend is de stijl ‘luxe loft’, waarin grote ruimtes worden benadrukt met gewaagde statements en authentieke details. Haal de karakteristieke warmte van een luxe New Yorkse loft naar je badkamer met een gedurfd ontwerp met grote raampartijen, rijke kleuren en robuuste materialen. 

Ontwerp

Een belangrijk aspect dat helemaal past bij de loft-badkamer, is het ruimtelijke gevoel. Kies in plaats van verschillende hoekjes dan ook voor een open indeling. Creëer een riante inloopdouche, bijvoorbeeld met een strakke glazen douchewand, en houd de douchehoek verder open. Ook een vrijstaand bad zal het gevoel van ruimte en grandeur benadrukken ten opzichte van een ingebouwd bad. Als je de mogelijkheid hebt, zijn grote raampartijen een groot pluspunt als je voor de stijl ‘luxe loft’ gaat. Hoge plafonds, zo min mogelijk binnenmuren en een ontwerp dat de grootsheid van een pakhuis oproept vormen een goede basis voor deze gewaagde stijl.

Kleuren

Kies voor kleuren die, net als deze badkamerstijl zelf, warme luxe en robuuste puurheid uitstralen. Vooral natuurlijke, donkere kleuren als zwart en antraciet passen goed bij deze stijl, dus je hebt er misschien wel een beetje lef voor nodig. Maar door de donkere kleuren te combineren met warme tinten als koper of warm bruin en te accentueren met bijvoorbeeld een grote frisgroene plant, hoef je niet bang te zijn dat het geheel somber wordt. Durf ook out of the box te denken met waar je kleur toevoegt. Ga bijvoorbeeld voor een grijs plafond, een douchewand van donker rookglas of een antracietkleurige badkuip. 

Materialen

Bij deze luxe-loft-stijl passen authentieke materialen, waarvan de oorsprong nog goed zichtbaar is. Kies voor badkamermeubels van donkerbruin hout met zichtbare noesten en nerven. Ook grote grijze betontegels en kommen of wastafels van ruw natuursteen met opvallende tekeningen en patronen zullen robuustheid benadrukken. Met de uitstraling van een New Yorks pakhuis of industrieel fabriekspand in gedachte, zullen kranen van zwart metaal, zichtbare koperen leidingen en bijvoorbeeld een bakstenen muur texturen toevoegen die zowel een stoer en industrieel als een warm en rijk karakter hebben. Zie jij jezelf al baden in de luxe van een loft door deze tips toe te passen in je nieuwe badkamer?

Afbeelding: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/foto-van-spiegels-in-de-badkamer-2507016/