De gietvloer. Een trend die steeds vaker voorkomt in de Nederlandse huizen. De gietvloer is al een paar decennia in Nederland en wordt steeds populairder. Dit komt omdat er meer geld te besteden is en omdat mensen het interieur van hun huis belangrijker beginnen te vinden (mede door de komst van Corona en het feit dat mensen meer binnen zitten).

Als je een gietvloer uit gaat zoeken, waar moet je dan op letten?

Door wie laat je de gietvloer leggen?

De materiaalkosten van een gietvloer zijn over het algemeen niet zo duur. De kosten gaan hem voornamelijk zitten in het laten leggen van de vloer omdat dit een tijdsintensief proces is. Sommige mensen kiezen er daarom ook voor om dit door een goedkope werkkracht te laten doen. Wij raden dit altijd sterk af omdat je daarmee ook het risico vergroot dat er iets mis gaat met de gietvloer. En wanneer er iets misgaat vanwege gebrekkige kennis dan is de kans aanwezig dat de goedkopere werkkracht de schuld geeft aan de materialen, en dan begint een juridisch verhaal. Laat dus altijd de gietvloer leggen door de partij waar je ook de gietvloer koopt.

Denk goed na over de kleuren

Het klinkt logisch maar je zal niet de eerste zijn die te snel een keuze maakt. Denk goed na over de kleuren van de vloer. Ga langs in een showroom van een specialist om te kijken welke gietvloer jij wilt. Neem eventueel een sample mee naar huis om te kijken of het past bij je meubels en beslis niet binnen een uurtje. Een gietvloer is prijzig en als de vloer eenmaal ligt dan is het niet mogelijk om even snel een andere kleur te kiezen. De specialisten kunnen je vaak goed adviseren als je foto’s meeneemt van je interieur, dus hier hoef je je ook niet teveel zorgen over te maken.

Vloerverwarming?

Een gietvloer is een relatief koude vloer. Waar hout warm aan kan voelen aan je voeten, heeft een gietvloer dit niet. Het is daarom slim om na te denken over vloerverwarming onder de gietvloer. Dit kan de partij die je gevonden hebt makkelijk meenemen in het leggen van de vloer. Niets is zo lekker dan warme voeten!

Woon je in Breda en ben je op zoek naar een gietvloer? Neem dan eens een kijkje bij Kleijn Coatings, specialist in gietvloeren.