Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen komt er veel op je af. Je moet van alles regelen, van meubelen tot servies, en van een tv tot handdoeken. Maar, denk je ook aan de vloer? Je wilt niet te veel betalen, maar de vloer moet er wel mooi uitzien én hij moet praktisch zijn. Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Laminaat heb je al vanaf €22,95 en is een van de meest populaire keuzes in vloerbedekking.  

Budgetproof vloeren 

Bij een huurhuis kan het zo zijn dat je niet alle soorten vloeren mag leggen. De zogeheten ‘standaardvloeren’ mogen vaak wel. Hieronder vallen laminaat, vinyl en pvc-vloeren. Dit kun je teruglezen in je huurovereenkomst. Bekijk deze dus altijd goed voor je een nieuwe vloer uitzoekt. Een goede en budgetproof vloer moet aan een aantal zaken voldoen. Zo wil je dat hij geluiddempend is (vooral in een flat is dit prettig), kras- en slijtvast, onderhoudsvriendelijk en het liefste ook mee kan verhuizen naar je eventuele volgende woning.  

De voordelen van een laminaatvloer 

Zoals eerder in dit artikel al is benoemd, is laminaat een van de populairste keuzes in vloerbedekking. Dit komt omdat laminaat vocht- en soms zelfs waterbestendig kan zijn, het is erg sterk en kleurvast, gaat lang mee en is duurzaam. Daarnaast is het ook nog eens goed betaalbaar, dus een perfecte vloer voor jouw nieuwe woning! Een laminaatvloer is tegenwoordig haast niet te onderscheiden van een echt houten vloer. Dat maakt dat zo’n vloer karakter geeft aan je woning. 

Nog een voordeel van een laminaatvloer is dat je het eenvoudig zelf kunt plaatsen. Ook is het makkelijk te onderhouden. Af en toe stofzuigen en een keer in de week dweilen met een licht vochtige doek is voldoende om je nieuwe laminaatvloer schoon en mooi te houden. Lees meer over laminaat en doe inspiratie op of kies direct je nieuwe vloer.  

Verschillende soorten laminaat 

Met een laminaatvloer kun je allerlei kanten op qua woonstijl. Zo kun je kiezen voor een visgraatmotief, tegellaminaat, een betonlook laminaatvloer en meer. Met een lichte vloer creëer je het optische effect dat je woning groter lijkt. Vooral fijn als je een kleine woning hebt. Heb je juist een lichte ruimte? Dan komt een donkere vloer mooi tot zijn recht. Zo zie je maar, met de juiste vloer maak je van je huis een echt thuis! 

Het visgraatmotief kom je tegenwoordig veel tegen. Het doet denken aan de graat van een vis, de planken van het laminaat worden in een hoek van 90 graden gelegd waardoor er een visgraatmotief ontstaat. Met laminaattegels creëer je de uitstraling van authentieke tegelvloeren, maar geniet je wel van het makkelijke onderhoud van laminaat. De betonlook laminaatvloer past perfect in een industriële woonstijl. Met de warme grijstinten maak je van iedere kamer een sfeervolle kamer. Je kunt kiezen uit verschillende afmetingen. Bekijk alle Floorlife laminaatvloeren op de website.