Ben je op zoek naar meer sfeer, warmte en een knus gevoel in huis? Een mooie tapijtvloer geeft al snel een fijne sfeer en zorgt er voor dat de meubelen die erop staan, bijvoorbeeld in de zithoek, een eenheid worden. Maar, ook in de slaapkamer of gang kan een tapijt voor een behaaglijk gevoel zorgen. Een tapijt zorgt ervoor dat je heerlijk warme voeten hebt. Zo maak je van je huis een echt thuis met een mooie vloerbedekking. 

Verschillende soorten vloerbedekking 

Of je nu een tapijt voor de woonkamer, slaapkamer of gang zoekt, er bestaat voor ieder vertrek een passend ontwerp. Het is daarbij wel belangrijk om voor de juiste soort te kiezen. Heb je huisdieren in huis, dan is een hoogpolig tapijt minder geschikt. Hier blijven de haren namelijk in vastzitten waardoor het onderhoud er niet makkelijker op wordt. Laagpolig is dan ook een stuk makkelijker schoon te maken en houden, wat het perfect maakt voor een druk gezin. Daarentegen geeft een hoogpolig tapijt een warme en knusse sfeer. Het is dan ook een echte sfeermaker. Bekijk Ambiant.nl voor meer informatie over het onderhoud van vloerbedekking.  

De voordelen van een tapijtvloer 

Naast dat een tapijt in huis een warme sfeer uitstraalt, heeft het nog meer voordelen. Wist jij dat tapijt beter tegen huisstof werkt dan harde vloeren?  

  • Vloerbedekking is een ideale geluiddempende vloer. Het wordt niet voor niets vaak gebruikt om de trap te bekleden.
  • Een tapijt en vloerverwarming gaan prima samen! Houd wel rekening met een aantal zaken bij de aanschaf van je tapijt. Het tapijt moet voorzien zijn van het vloerverwarmingssymbool. Zo weet je zeker dat het samengaat met de vloerverwarming. 
  • Tapijt houdt de warmte goed vast en heeft een hoge isolerende werking. Het werkt goed tegen de kou. 
  • Met een tapijt creëer je een gezonder leefklimaat. Het houdt namelijk de stofdeeltjes beter vast dan een harde vloer. 
  • De meeste tapijten kunnen ook op maat gemaakt worden. 

Tips voor het kiezen van het juiste tapijt 

Ga je aan de slag met het uitzoeken van je tapijt, dan zijn er een aantal punten om op te letten. Welk formaat zoek je en van welk materiaal moet het tapijt gemaakt zijn? Wil je hoogpolig of juist laagpolig? En dan hebben we het nog niet eens gehad over kleuren, stijlen en designs. Om verrassingen te voorkomen, is het verstandig op te meten hoe groot het tapijt moet zijn. 

Met een donkere tint lijkt de kamer kleiner en knusser. Ga je voor een lichte tint, dan lijkt de kamer juist ruimtelijk en fris. Kijk online om inspiratie op te doen, maar ga, zoals eerder vermeld, ook altijd langs in de winkel. De kleur kan op foto’s anders overkomen dan in het echt.   

Ben je overtuigd en wil je ook een tapijtvloer in je slaapkamer of huiskamer? Bekijk alle Ambiant tapijtvloeren en maak je keuze voor het echte ‘thuis’ gevoel.