Als je je huis een beetje wil opknappen, is een likje verf op de muur vaak het eerste waar je aan denkt. Dat is natuurlijk niet geheel onterecht. Een likje verf toevoegen is namelijk zeer makkelijk. Je bent snel klaar het kost weinig en hoeft hier niet veel voor te doen. Daarnaast is het resultaat vaak ook zeer groot. De toegankelijkheid, de lage kosten en de effectiviteit maken dit een geliefde manier van het huis opknappen voor veel mensen. Wij staan hier compleet achter, maar je zult wel nog het nodige werk moeten verrichten. De voorbereidingen die getroffen moeten worden laten niets te wensen over, evenals deze blog. Dus, waar wacht je nog op? Als je je muur wil verven en hiermee je huis wil opknappen zul je deze blog moeten lezen, onze tips moeten implementeren en moeten genieten van je resultaten. Zo gaan hier op in bij Verf Beter.

Voorbereiding op het verven

Allereerst de voorbereiding. Je kunt (helaas voor sommigen die geen geduld hebben) niet zomaar een kwast oppakken en de muur beginnen te verven. Je zult de nodige voorbereidingen moeten treffen en deze dienen uiterst serieus genomen te worden. Zo geldt dat bijvoorbeeld voor het verf vergelijken, maar hier besteden we extra, aparte aandacht aan in het kopje hieronder ‘verf vergelijken’. Onder verdere voorbereiding valt bijvoorbeeld het aanschaffen van meerdere soorten kwasten, verf- en mengbakken, schilderstape en zeilen. Je wil natuurlijk niets van je net gekochte verf morsen op plekken waar het niet hoort. Daarom dek je van tevoren hoekjes af met je schilderstape en leg je een zeil op de grond. Zo voorkom je al heel veel geknoei en gezeur als je toch iets morst; wel zo handig en stress-vrij!

Verf vergelijken na de voorbereiding

We hebben het net al even genoemd, maar verf vergelijken is een essentiële stap in het proces van je muur verven. Dit komt omdat je verf vergelijken ervoor zorgt dat je zeker weet dat je goed zit. Veel mensen doen dit niet en komen er na afloop toch achter dat dit net niet is wat ze hadden gewild. Dit komt vaak door een aantal redenen; de verf is niet dekkend genoeg, de verf is niet de juiste kleur, ze vonden de verf te duur of de verf is niet in lijn met andere wensen. Als je van tevoren je verf vergelijkt heb je veel minder kans op dit probleem, dat is wel zo makkelijk.

Beginnen met verven

Goed, na de nodige voorbereidingen kun je nu eindelijk echt aan de bak. Zorg dat je je verf goed hebt gemengd en dat je voldoende in huis hebt. Ga gestructureerd te werk. Dit betekent dat je continu van boven naar beneden schildert of van links naar rechts (of andersom natuurlijk). Dit zorgt ervoor dat je een mooi even resultaat krijgt. Doe je dit niet? Dan zul je na afloop zien dat het ene deel dikker is geverfd dan het andere deel. Hier wordt niemand blij van, dus dit moet je dan ook te allen tijde zien te vermijden.