Een ervaren loodgieter vinden kan erg vervelend lijken. Je hebt waarschijnlijk verhalen gehoord van vrienden, familie of mensen die problemen hebben ondervonden nadat ze iemand inhuurden die niet geschikt was om een aanpassing of reparatie aan hun leidingen uit te voeren. Hoe voorkom je dat je een loodgieter inhuurt die de situatie mogelijk nog erger maakt? Hoe onderscheid je of de plaatselijke loodgieter betrouwbaar genoeg is om het loodgieterswerk op zich te nemen? Hieronder kan je meer lezen over een aantal kwaliteiten belangrijk zijn als je een loodgieter zoekt.

  1. Ruimt de Rommel Op

De loodgieter dient er netjes en verzorgd bij te lopen als hij of zij bij je thuis aankomt. De loodgieter, die je inhuurt, mag geen spoor van zijn bezittingen in je huis achterlaten. Het puin, de doorgesneden pijpen, de verpakkingen van nieuw materiaal, en nog veel meer, zou verwijderd moeten worden als hij/zij klaar is om te vertrekken. Denk er eens over na, als hij/zij niet trots is op zijn/haar uiterlijk, waarom zou hij/zij dan wel trots zijn op zijn/haar werk!

  1. Verschijnt op het Geplande Tijstip

Als je een afspraak maakt met een plaatselijke loodgieter, moet, onafhankelijk van de schatting voor je reparatie, de arbeider binnen de afgesproken tijd arriveren. Ja, er kunnen vertragingen optreden, maar als die zich voordoen, dan moet de loodgieter je daarvan op de hoogte brengen of je een verklaring geven voor de laattijdige aankomst. Meestal volstaat een beleefd telefoontje om je op de hoogte te brengen, zoals: “Meneer of mevrouw Jones, het spijt me zeer, maar ik loop vertraging op bij een andere klus, in het verkeer, enz. Ik zou er over XX minuten moeten zijn. Vind je dat nog goed?” Een betrouwbare loodgieter begrijpt klantvriendelijkheid en kwalitatieve dienstverlening. Ze zullen je tijd respecteren, en op hun beurt respecteren ze jou, de betalende klant.

  1. Gebruikt de juiste Uitrusting en Gereedschappen

Een professionele loodgieter zal de bekwaamheid hebben om verschillende soorten situaties het hoofd te bieden. De loodgieter zal begrijpen welke gereedschappen hij wel of niet moet gebruiken om het probleem op te lossen. Een goede loodgieter brengt geschikte onderdelen mee en zal de klus in een mum van tijd kunnen klaren door de juiste gereedschappen te gebruiken. Als je vindt dat de loodgieter er verward uitziet of onderdelen in elkaar knutselt die niet passen, dan moet je hem/haar niet met het werk laten doorgaan.

Neem contact op met de loodgieter met 24 uur service in Gelderland!