Nu je je hebt verdiept in zonneboilers en de voordelen ervan, wil je uiteraard weten hoeveel geld je investeert bij het doen van een aankoop. Daarom kun je via diverse partijen ook snel een zonneboiler offerte aanvragen. De formulieren zijn vaak vrij uitgebreid, maar al die gegevens zijn nodig om een nauwkeurige zonneboiler offerte op te stellen. Voor u het formulier invult, hieronder wat extra informatie over hoe de prijs wordt bepaalt en welke factoren er extra invloed op hebben.

Bepaling van de prijs van de zonneboiler

De prijs van de zonneboiler bestaat uit meerdere componenten die allemaal in aanmerking genomen moeten worden. Ten eerste is er de de aankoopprijs. Dit is hoogstwaarschijnlijk het duurste deel van de zonneboiler. Het wordt bepaald door de oorsprong van de boiler, de grootte van het reservoir, de mogelijkheid om ook het huis te verwarmen en de kwaliteit. Daarbij is een zonneboiler die het opwarmen van water combineert met de voorziening voor warmte in het huis altijd duurder zijn. Ten tweede heeft de plaatsing invloed op de prijs. Hieronder lees je er meer over.

Extra’s die invloed hebben op de zonneboiler prijs

Naast de prijs van de zonneboiler zelf, zijn er ook kosten voor het plaatsen van de boiler op het dak. En ook kosten voor een eventueel langere garantieperiode. Het kan ook zijn dat de kosten voor plaatsing al is inbegrepen in de basisprijs. De offerte zal dat verder voor u uitwijzen.

Ook een factor die de prijs beïnvloedt is onderhoud. Zo zal het ene toestel meer onderhoud nodig hebben dan de andere. En dat kan op de lange termijn een aanzienlijk prijsverschil met zich meebrengen.

Kosten van zonneboiler en opbrengst

Je moet ook gaan kijken naar wat in verhouding de goedkoopste zonneboiler is. Dus de boiler die zich het snelste terugverdient. Om te weten welke zonneboiler dat is, moet je enerzijds de totaalprijs bekijken en anderzijds het bedrag dat jaarlijks wordt bespaard door het gebruik van de zonneboiler. De verhouding tussen beiden geeft een zicht op de terugverdientijd.

Welke informatie is belangrijk bij de offerte van een zonneboiler?

Naast uw NAW gegevens:

  • Hoeveel personen uw huishouden telt
  • Wat uw daktype is (bijvoorbeeld schuin of plat)
  • Montage oriëntatie van de collectoren (staand of liggend)
  • Eventuele overige wensen (bijvoorbeeld een zwembad warmtewisselaar).

Zonneboiler rendement

Wat het rendement is van de zonneboiler hangt in eerste instantie af van het type zonneboiler, de grootte van het waterreservoir en de hoek waarin de zonneboiler geïnstalleerd wordt. Maar ook de positie op het dak hebben een grote invloed. Alles hangt af van de hoeveelheid zonlicht die de collectoren van de zonneboiler bereikt en de mate waarin dit licht kan omgezet worden in warmte. Voor je een zonneboiler offerte gaat aanvragen, is het misschien eerst goed om te informeren naar de ideale plek op het dak.

Terugverdientijd van een zonneboiler

De gemiddelde levensduur ligt rond de 25 jaar. Maar dat valt en staat wel allemaal bij hoe u de zonneboiler onderhoudt. Dit dient namelijk wel precies volgens de instructies te gebeuren. Dat zorgt er voor dat u een betrouwbare boiler heeft aangeschaft die ook daadwerkelijk een kwart eeuw mee kan gaan. Heeft u de juiste gevonden? Dan kunt u de zonneboiler offerte gaan aanvragen.