Je weet nooit welke problemen je huis op dit moment kan hebben. Op het eerste gezicht lijkt het dak van je huis in orde en perfect. Je zult echter verrast zijn als je een dakscanservice  van Dakscanzonnepanelen inhuurt om deze te inspecteren. Onzichtbare lekkages komen vaak voor in platte daken en deze leiden tot ergere problemen zoals rot, schimmel en structurele schade. Een professionele dak aannemer kan kleine lekkages op dat dak gemakkelijk detecteren met behulp van hun warmtebeeldcamera of ander soortgelijk gereedschap. Ze kunnen zien wat er onder de lagen van dat dak gebeurt zonder iets te hoeven verwijderen. Dit type service is goedkoop en nuttig.

Basisprocedure voor een dakscan

Als je deze dakscanservice belt, komen er een of meerdere professionele dakdekkers langs voor een onderzoek. De volgende dag praten zij met je over het schema van de infrarood vochtscan. Ze zullen deze taak professioneel uitvoeren door vele delen van het dak te inspecteren, waaronder metalen randen, boven membraan, goten en andere. Het slagingspercentage van dit onderzoek of deze scan hangt af van veel factoren. Je dak moet bijvoorbeeld laag hellend of vlak zijn. Bovendien moet het schoon en droog zijn. Dit verklaart waarom de aannemer zonnig en warm weer verkiest boven andere tijden om dit onderzoek uit te voeren. Een dag zonder wind is ook perfect voor hen. Tijdens de inspectie maakt de aannemer met zijn infraroodcamera beelden van je dakoppervlak. Dit helpt hen om onzichtbare problemen zoals lekkages te vinden en te identificeren. Vervolgens moet je reparaties uitvoeren op basis van de dakproblemen.

Je eerste dakscanservice inhuren

Om verdere problemen te voorkomen, dien je direct een professionele dakscanner in te huren. Je kunt er een kiezen op basis van reviews van eerdere klanten die helpen bij het bepalen van de reputatie van een bepaalde service. Je moet alleen 5-sterrenservices inhuren als je de beste resultaten wilt krijgen. Een ideale dakscanner is er een die kennis heeft van specifieke soorten daken en mogelijke dakproblemen. Hiermee kunnen ze aan elk type dak werken en eventuele problemen professioneel oplossen. Je wilt toch niet met een amateur werken?

Online dakscanner

Dankzij internet kun je eenvoudig offertes voor een dakscan vergelijken. Je hoeft niet naar hun kantoor te komen omdat ze online te vinden zijn. Bezoek een aantal websites en stel wat vragen via de beschikbare chatdiensten. Je kunt dus nu contact opnemen met een dakscanner en de hulp krijgen die je nodig hebt om je dakproblemen op te lossen.