Ben je een echte doe-het-zelver of heb je gewoon af en toe een klusje op hoogte uit te voeren? Dan is een ladder natuurlijk wat je nodig hebt om dat tot een goed einde te brengen. Helaas kan het zijn dat jouw werkruimte relatief beperkt is. Of misschien heb je gewoon de bergruimte niet om een ladder bij te kunnen houden. In dat geval kan een multifunctionele vouwladder kopen uitkomst bieden. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een vouwladder? Waarom zou je er over na kunnen denken om er eentje in huis te halen?

De bergruimte

Het evidente voordeel van een vouwladder is natuurlijk dat je weinig bergruimte nodig hebt om er eentje in huis te hebben. Bovendien kan je een vouwladder ook gemakkelijk transporteren in de koffer van een gemiddelde wagen. Een vouwladder is immers inklapbaar. Bovendien beschikt een goede vouwladder ook over telescopische poten die je uit kunt schuiven. Vergeet het rekenen en het tetris spelen als je een klusje hebt: met een vouwladder heb je altijd bergruimte zat.

Op elke ondergrond

Een standaard ladder is niet op elke ondergrond even gemakkelijk te hanteren. Bij een vouwladder is dat een ander verhaal. Een vouwladder kan je niet alleen in verschillende posities neerzetten maar kan je ook op ongelijke ondergronden stabiel plaatsen. De uitschuifbare poten zorgen ervoor dat de vouwladder ideaal is voor bijvoorbeeld trappen, scheve platformen of ruwe ondergronden. Makkelijk zat!

Multifunctioneel!

We haalden het in de vorige alinea al even aan: een vouwladder kan je ontzettend multifunctioneel inzetten. Een goede vouwladder heeft immers een handig platform om op te staan. Dat betekent concreet dat je een vouwladder kunt gebruiken als ladder tegen een muur. Maar je kunt een vouwladder ook gebruiken als een soort steiger of zelfs als trap!

Gewoon veilig

Een vouwladder is een toestel dat aan strenge veiligheidsnormen moet voldoen voor het verkocht mag worden. Je kunt er dus zeker van zijn dat een vouwladder uitvoerig getest is in de fabriek en vrij is van productiefoutjes. Een goede vouwladder minimaliseert het risico op een valpartij. Goed om in het achterhoofd te houden want een ongeluk is snel gebeurd. En zeker op grote hoogte kan dat ernstige gevolgen hebben!