Bij het inrichten van een magazijn of opslagfaciliteit staan bedrijven vaak voor de keuze tussen nieuwe en gebruikte stellingen. Hoewel nieuwe stellingen aantrekkelijk kunnen lijken, bieden gebruikte stellingen talloze voordelen die een slimme en kosteneffectieve keuze kunnen zijn. We nemen je graag mee in de volgende 8 redenen over waarom je als bedrijf kunt kiezen voor gebruikte stellingen en hoe deze keuze jouw bedrijf ten goede kan komen.

  1. Kostenefficiëntie: Bespaar op je investering: Een van de meest aantrekkelijke redenen om gebruikte stellingen te kiezen, is de kostenefficiëntie. Gebruikte stellingen zijn vaak aanzienlijk goedkoper dan nieuwe, waardoor je als bedrijf aanzienlijk kunt besparen op je investering in magazijninrichting. Dit extra budget kan worden herbesteed aan andere belangrijke aspecten van je bedrijfsvoering.
  2. Hoge kwaliteit voor een fractie van de prijs: Gebruikte stellingen die in goede staat verkeren, kunnen dezelfde hoge kwaliteit bieden als nieuwe stellingen, maar dan voor een fractie van de prijs. Veel gebruikte stellingen zijn nog steeds in uitstekende staat en kunnen vele jaren meegaan met de juiste zorg en onderhoud.
  3. Directe beschikbaarheid en snellere installatie: Het kiezen voor gebruikte stellingen betekent vaak dat je ze sneller kunt verkrijgen en installeren dan nieuwe stellingen. Met gebruikte stellingen kun je mogelijk direct over de benodigde opslagruimte beschikken en je magazijnactiviteiten sneller op gang krijgen.
  4. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: Door gebruikte stellingen te kiezen, draag je bij aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het hergebruik van stellingen vermindert de vraag naar nieuwe grondstoffen en vermindert de hoeveelheid afval die anders in het milieu terecht zou komen.
  5. Flexibiliteit in configuratie en aanpassingen: Gebruikte stellingen kunnen flexibiliteit bieden in termen van configuratie en aanpassingen. Met bestaande stellingen kun je jouw magazijnindeling gemakkelijker aanpassen aan veranderende behoeften en voorraad formaten zonder grote investeringen.
  6. Vertrouwen in bewezen prestaties: Gebruikte stellingen hebben vaak een trackrecord van bewezen prestaties. Omdat ze eerder zijn gebruikt, kun je inzicht krijgen in hoe goed ze hebben gefunctioneerd bij andere bedrijven voordat je je eigen keuze maakt.
  7. Gebruikte Stellingen zijn gecontroleerd en geïnspecteerd: Veel leveranciers van gebruikte stellingen inspecteren en controleren hun producten grondig voordat ze deze op de markt brengen. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat je kwaliteitsvolle stellingen ontvangt die voldoen aan de veiligheids- en prestatienormen.
  8. Aanvullende diensten en ondersteuning: Bij het kiezen voor gebruikte stellingen bieden sommige leveranciers aanvullende diensten en ondersteuning. Ze kunnen helpen bij de installatie, het onderhoud en eventuele reparaties om ervoor te zorgen dat je stellingen altijd optimaal presteren.