Als je jouw bedrijfspand of woning gaat verbouwen, dan is het logisch dat er na de verbouwing erg veel afval overblijft. Hierbij kun je denken aan bouwstenen van muren die verwijderd zijn, maar ook aan houten planken die niet meer nodig zijn. Als het om bouwafval gaat, is het erg belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde punten. Bouwafval omvat namelijk talloze verschillende materialen en niet alles is gezond voor het lichaam of kan gerecycled worden. 

Een afzetcontainer huren is verstandig 

Eén van de belangrijkste punten waar je op moet letten, is de locatie vanwaar je al het bouwafval gaat verzamelen en hoe dit afgevoerd moet worden. Je kunt dit tijdelijk in het bedrijfspand of in je woning opslaan, maar dat is niet fijn. De beste keuze die je kan maken, is een afzetcontainer huren.  Een afzetcontainer is speciaal bedoeld voor het verzamelen van bouwafval, deze wordt vervolgens opgehaald door een verwerkingsbedrijf. Hier worden dan ook speciale vrachtwagens voor gebruikt. 

Asbest moet gescheiden worden 

Als je een oud bedrijfspand hebt of in een oude woning woont, dan is de kans aanwezig dat er nog asbest te vinden is in het dak. Vroeger dacht men dat asbest een wondermiddel was, want het was makkelijk te bewerken en je kon het vrijwel overal voor gebruiken. Helaas is uit talloze wetenschappelijke onderzoeken gebleken dat asbest zeer schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Dat is ook precies de reden waarom het van groot belang is dat asbest gescheiden wordt van al het andere bouwafval. Asbest is moeilijk te recyclen en moet op een speciale manier vernietigd worden.

Voor een afzetcontainer heb je een parkeerplaats nodig 

Het is verstandig om er rekening mee te houden dat er waarschijnlijk een parkeerplaats bij jou in de straat bezet zal zijn door de gehuurde afzetcontainer. Een afzetcontainer is immers groot en kan niet in iedere voortuin staan. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat een vrachtwagen de afzetcontainer dan meestal niet meer op de vrachtwagen kan krijgen. Woon je in een drukke straat? Dan is het aan te raden om je buren op de hoogte te stellen en/of je eigen auto ergens anders te parkeren.