Het maken van de scherpste 3D prints, is van groot belang. Werken met de printers van Formlabs is dan dus ook een slimme zet. De printers bieden meer ruimte en werken volgens een afwijkende techniek. Het zijn juist deze redenen die ervoor zorgen dat er meer mee mogelijk is. Het is bijvoorbeeld zo dat er veel mee precisie geboden wordt. Het uitharden van het plastic nadat de resin vloeistof bewerkt is, is hier de reden van. Met de laser is heel precies tot in detail te werken. Dit maakt het anders dan andere 3D printers.

Verschillen in de soorten resin
Het is goed om eerst te bekijken wat je met je 3D print wilt bereiken. De printers van Formlabs bieden namelijk verschillende mogelijkheden. Zo zijn er diverse soorten resin om mee aan de slag te gaan. Dat helpt jou om het ontwerp zo exact als mogelijk uit te werken. Dit kan voor jou heel belangrijk zijn. Zeker wanneer je in een branche werkt die bepaalde eisen stelt. De printers kunnen bijvoorbeeld worden ingesteld volgens industriële settings. Daarmee zijn ze dan direct inzetbaar. Terwijl ze ook vaak terug te vinden op de afdelingen R & D of ontwerp.

Detail als belangrijkste voorwaarde
Formlabs heeft niet zonder reden deze SLA-techniek uitgewerkt. Het is namelijk een methode waarmee nog beter in detail te werken is. Dat is altijd direct te zien wanneer een nieuw ontwerp wordt gemaakt. Al snel is dan duidelijk dat elk detail zichtbaar te maken is. Om die reden worden de printers van Formlabs vaak ingezet voor het ontwikkelen van modellen en prototypes. Het is de ideale manier om de sterke en zwakke punten te kunnen onderscheiden. Dit maakt het mogelijk om snel scherpe aanpassingen te kunnen doen. Dat is ook precies wat je nodig hebt als ondernemer.

Een groter palet aan opties
Werken met Formlabs wordt steeds gemakkelijker. Het is namelijk in de eerste plaats zo dat er verschillende modellen op de markt zijn. Dat betekent dus ook dat er heel goed op maat te werken is. Daarnaast is het ook zo dat er meer en meer verschillende soorten resin op de markt komen. Daardoor is dus ook meer en meer in detail te werken. Je kunt precies maken wat je voor ogen hebt. Voor elk ontwerp kan je zorgen dat aan de eisen die gelden wordt voldaan. Je hebt dan de juiste printer altijd direct ter beschikking.