Het leven in Rijnhuizen

WONEN

Wonen

Winkelen

Speelplaats

Speelplaats

uitje

bezienswaardigheden

Wonen in Rijnhuizen

Midden in Nieuwegein wordt een bijzondere woonwijk gebouwd, woonwijk Rijnhuizen krijgt circa 2.500 nieuw gebouwde woningen. Deze voormalige kantorenwijk wordt langzaamaan omgebouwd naar een gezellige gemengde leefwijk aan de rand van het centrum van Nieuwegein en op steenworp afstand van Domstad Utrecht. Het unieke van deze centraal gelegen wijk zijn twee prachtige historische locaties die oorspronkelijk in het oude Jutphaas lagen, toen dat nog een dorp was en Nieuwegein nog niet bestond.

Wonen in Rijnhuizen
Rijnhuizen

Het oude Fort Jutphaas en kasteel Rijnhuizen zijn bewaard gebleven uit lang vervlogen tijden. Beiden liggen vlakbij het Merwedekanaal, het kanaal dat langs woonwijk Rijnhuizen stroomt. Met een kasteel, fort, water, een visstek, vaarmogelijkheden en een groot winkelcentrum om de hoek krijgt de wijk een heel eigen, unieke sfeer. Ook zijn er hockey- en tennismogelijkheden te vinden, kunnen de kinderen zich aansluiten bij de scouting en liggen er allerlei sportlocaties in de buurt.

Divers woningenaanbod in Rijnhuizen

Het nieuwe woningenaanbod wordt heel divers. Veel kantoorpanden worden omgebouwd tot appartementen, een mooie vorm van hergebruik waardoor leegstand en verpaupering van deze prachtig gelegen wijk geen kans krijgt. Aan het idyllische Merwedekanaal komen luxe woningen. Hier zullen ongetwijfeld mogelijkheden komen voor het aanleggen van een eigen boot wat hier wonen heel aangenaam maakt, alsof je altijd op vakantie bent in je eigen huis.

woningenaanbod
woningEN
woningenaanbod in Rijnhuizen

De getransformeerde woonwijk krijgt natuurlijk ook eigen winkels, supermarkten en horeca gelegenheden waardoor je alles bij de hand hebt. In feite hoef je je eigen woonwijk niet uit voor de dagelijkse boodschappen, gezellig uit eten en een wijntje op een terras. Met ter afsluiting een wandeling naar Fort Jutphaas of naar Kasteel Rijnhuizen, ook wel Rhijnhuizen genoemd. Dit prachtige kasteel ligt op het landgoed Rijnhuizen, groene oase, waar ook twee koetshuizen, een historisch theehuis en een monumentale tuinschuur gehuisvest zijn.

Modern en monumentaal verenigd in een woonwijk

Landgoed Rijnhuizen geeft een romantisch tintje aan woonwijk Rijnhuizen. Wonend in deze wijk vergeet je dat je in een steeds weer groeiende nieuwbouwstad woont onder de rook van Utrecht. Daar wandelen doet je even de dagelijkse beslommeringen vergeten, een stap terug naar een tijd waarin alles zoveel langzamer ging.

Datzelfde geldt voor Fort Juthaas, daterend uit de 14e eeuw. Hier vinden allerlei activiteiten plaats. Feest locatie, wijnfort, muziek- en theaterevenementen, Fort Jutphaas komt steed weer tot leven, brengt muziek, dans en romantiek naar Rijnhuizen. Ook is het een geweldige locatie voor bedrijfsuitjes.

Rijnhuizen

Kasteel Rijnhuizen, Fort Jutphaas en het Merwedekanaal geven woonwijk Rijnhuizen een heel eigen charme. De transformatie van kantorenwijk naar woonwijk is dan ook een hele goede keuze. Mensen zullen hier prettig en ontspannen wonen, even weg uit alle hectiek terwijl je tegelijkertijd in het levendige centrum van Nieuwegein woont.